Кандидат у нардепи Шевченко проповідує у церквах Прикарпаття …себе коханого

Кандидат у народні депутати по виборчому округу № 87 на Прикарпатті Олександр Шевченко взявся проповідувати у церквах Івано-Франківщини як священник. Адже він переконаний, що кожен християнин має право проповідувати Христа. Але чи справді п. Шевченко несе слово Боже людям?

Студит і доктор богословія та патристичних наук от. Юстин Бойко звернувся з відкритим листом до кандидата. У ньому він нагадав п. Шевченкові, що той – не священник, і його промови у церквах – далекі від прославляння Бога.

“Ваші виступи по церквах, – пише о. Юстин Бойко, – дуже і дуже неоднозначно сприймаються не тільки вірними, але духовенством… Про все це дехто пише відкрито, але більшість священників просто між собою про це говорять тихо і скрито, не кажу вже про багатьох мирян. Досить часто вони бояться Вам про це сказати у вічі зі зрозумілих причин.

Після того, коли до мене почали писати миряни і священники у даній справі, я передовсім переглянув усі Ваші виступи по церквах та проаналізував їх.

У одному з Ваших виступів Ви слушно звернули увагу на те, що кожний християнин на підставі самої Святої Тайни Хрещення та Миропомазання є покликаний проповідувати Христа. Ви дуже правильно це підмітили! Саме Христа покликаний проповідувати кожен християнин, а не себе самого!

Апостол Павло у своєму Листі до Коринтян дуже виразно і недвозначно говорить про те, якою повинна бути проповідь Євангелія. Ось його слова: «Коли я проповідую Євангелію, нема мені від того слави, бо це мій обов’язок; і горе мені, коли б я не проповідував Євангелії. Коли б я робив це власновільно, я мав би нагороду» (І Кор. 9,16-17).

З цих слів виразно виникає, що Апостол проповідує Євангеліє не задля власної користі, але тому, що це є його обов’язок, який випливає з того, що до цієї місії його покликав сам Христос.

Коли я слухаю Ваші виступи по храмах Івано-Франківщини, а також панегірики на Вашу честь з уст священників, то мені стає соромно як за священників, так і за Вас, що дозволяєте возвеличувати Вашу особу у храмі Божому!

Храм Божий – це місце, де повинен бути возвеличуваний тільки і виключно наш Спаситель Ісус Христос! Він і більше ніхто! Бо усі ми є тільки його знаряддя, покликані змінити цей світ. І якщо ми щось маємо, чим можемо змінити світ, у якому живемо, то тільки і виключно завдяки Йому!” – зазначив о. Юстин Бойко.

Отець попросив кандидата у народні депутати Шевченка припинити використовувати Церкву як майданчик для передвиборчої кампанії. Адже для цього є більш придатні місця і засоби.

Пропонуємо і нашим читачам подивитися на “проповідь” п. Шевченка в одному з храмі в Прикарпаття – в селі Саджавка Коломийської ОТГ:

https://www.facebook.com/YaShevchenkoUa/videos/2960595094175716/

Довідка:

Олександр Леонідович Шевченко (нар. 8 квітня 1971 року, Коломия Івано-Франківської області) —  підприємець, громадський діяч, політик. Автор ідеї, засновник та колишній директор гірськолижного курорту «Буковель». Нардеп України 7-го (2014) та 8-го скликань. Кандидат у президенти України на виборах 2019 року.

Шевченко – фігурант антикорупційних розслідувань через неодноразове неконкурентне отримання тендеру на ремонт доріг. СБУ проводила масштабні обшуки в офісах компаній Шевченка за підозрою у привласненні коштів Дорожнього фонду України.

Третє око

------

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *